Skyshowtime via Ziggo factuur? (2024)

Releasedatum en -tijd van nieuwe streamingdienst SkyShowtime in Nederland

Recentelijk werd na lang wachten eindelijk deNederlandse lanceerdatum voor SkyShowtimebekendgemaakt:25 oktober 2022. Ben je daarnaast ook benieuwd of je laat op kunt blijven of vroeg de wekker moet zetten? Veel film- en serieliefhebbers vragen zich namelijk afhoe laatje een lidmaatschap af kunt sluiten. Dat zal vanaf 07:00 uur ‘s ochtends mogelijk zijn, want op die tijd gaat de videodienst live in Nederland.

In maart liet SkyShowtime voor het eerst van zich horen en werd de komst van het nieuwe platform aangekondigd, waarna online veelvuldig incorrecte berichtgeving rondging over een verwachte releasedatum in mei 2022. Navraag van de redactie van Streamwijzer bij de streamingdienst maakte duidelijk dat het hierom nepnieuws ging. Vervolgens sprak men door interne miscommunicatie bij Paramount overseptember 2022, maar dit werd latergerectificeerd.

Een kleine voorbode van SkyShowtime werd overigens wel recentelijk gelanceerd in Nederland, in de vorm van de nieuwe tv-zenderParamount Network. Deze tv-zender is namelijksinds dinsdag 24 mei 2022al onderdeel van het basispakket van alle grote aanbieders (zoals Ziggo, KPN en Telfort) en vervangt de tv-zender Spike. Grote Hollywood-films en -series zijn nu dan 24/7 te bekijken op je televisie. Naar verwachting kijk je hier naar dezelfde content die later ook op SkyShowtime zal verschijnen; Paramount Netwerk valt immers onder dezelfde mediabedrijven die ook de nieuwe streamingdienst bezitten.

Prijs van een abonnement op SkyShowtime

Inmiddels weten wedoor goed speurwerk van onze volgerswat de prijs van een abonnement in Nederland zal zijn. We gaan hier namelijk€6,99 per maandbetalen voor een lidmaatschap bij SkyShowtime. Eerder maakten we exact deze prijsinschatting al door te kijken naarandere Europese landen. In Finland betalen abonnees namelijk €6,99 per maand en ook de kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) liggen daar allemaal dicht bij in de buurt. Aangezien de prijzen van concurrerende streamingdiensten alsNetflixenDisney+daar niet ver van onze Nederlandse kosten af liggen, was het ook al een logische verwachting dat we hierongeveer €7 per maand zouden gaan betalen voor een lidmaatschap. Mogelijk zullen er verder, net als in Amerika, ook goedkopere of zelfs gratis versies gelanceerd worden met reclame. Echter blijft dit slechts een verwachting, en meer informatie hierover zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Daarnaast is er eenlevenslange kortingsactie van 50%georganiseerd door de streamingdienst voor de snelle beslissers, net zoals HBO Max dateerder dit jaar al deed. Je kunt deze deal tot 6 december 2022 claimen in Nederland. Destreamingoorlogin Europa is nu in ieder geval echt losgebarsten, waardoor videodiensten naast aanbod van films & series ook de prijs van het abonnement inzetten om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Account delen is mogelijk: drie gelijktijdige streams toegestaan in Europa

Goed nieuws voor mensen die graag met het hele gezin naar een streamingdienst kijken, want bij de Europese introductie van SkyShowtime is duidelijk gewordendat het mogelijk zal zijn om op meerdere schermen tegelijkertijd te kijkennaar de films en series van de streamingdienst. In Finland is het video on demand-platform namelijk al live sinds 20 september en daar wordt geschreven dat de maar al te bekende strijd om de afstandsbediening voorbij is. Je kunt namelijk opmaximaal drie apparaten tegelijkertijdstreamen, zodat iedereen in het huishouden kan genieten van hun favoriete films en series wanneer ze maar willen.

Sleutelwoord is hier natuurlijkhuishouden. Het is vaker zo dat streamingdiensten laten weten dat abonnementen enkel binnen een huishouden mogen worden gedeeld. In de praktijk wordt deze eis echter nog niet echt gehandhaafd, waardoor streamers nog vaak accounts met vrienden en familie delen.

Verder is het goed om te weten dat de beperking van drie schermen niet van toepassing is op inhoud diegedownloadwordt naar een apparaat, dus in dit geval kun je nog met meer gebruikers tegelijkertijd streamen. Het downloaden van films en series kan met maximaal 30 titels tegelijkertijd en deze downloads worden ofwel 48 uur na de eerste keer spelen, ofwel 30 dagen na de download verwijderd als je niet hebt bekeken. Er wordt geen limiet gesteld aan het aantal downloads van films en series.

Brede beschikbaarheid van betalingsmethoden verwacht

Op de eerdergenoemde Finse website is ook al een artikel gewijd aan de betalingsmethoden van SkyShowtime per land. Voor elke locatie wordt genoteerd of bepaalde manieren van betalingssystemen worden geaccepteerd. Bij Nederland staat bijna elke vorm van betaling op ‘ondersteund’:VISA, Mastercard, PayPal, American Express en iDeal. Alleen Visa/Dankort en Diners Club Card zijn bij ons geen geldige mogelijkheden om je abonnement af te rekenen.

SkyShowtime is te ontvangen op meerdere soorten apparaten

Een laatste stukje nuttige informatie dat we kunnen vinden op de website van SkyShowtime in Finland is de beschikbaarheid van apparaten. De streamingdienst noemt op welkewebbrowsers, besturingssystemen, Smart TV’s en streaming-apparatenmomenteel compatibel zijn met het video on demand-platform. Onder het kopje webbrowsers worden Edge Chromium 80+, Chrome 75+, Firefox 88+ en Safari 12+ genoemd, terwijl ze bij de besturingssystemen Android 7.0+ en iOS 13+ accepteren. Je kunt ook streamen met een Smart TV vanApple TVHD (4egeneratie+), Android 6.0+ of LG webOS 3.5+ en als extra streaming-apparaat is deChromecast(1egeneratie+) geschikt. Opvallend: voorlopig ontbreekt de populaireSamsung TVnog in dit rijtje.

Samenwerking met providers als T-Mobile, KPN, Vodafone, Ziggo en Tele2

Eerder in dit artikel schreven we al over een trailer van SkyShowtime die in mei dit jaar uitlekte. Slechts enkele uren na het lekken waren de beelden alweer offline gehaald door de streamingdienst, maar in de tussentijd hebben wij wel kunnen zien wat voor informatie hierin allemaal vertoond werd. Na de eerdergenoemde selectie van 21 grote films en series werd het beeld namelijk zwart en zagen we de tekst“SkyShowtime: now on…”, aangevuld met een steeds veranderend logo van allerlei internationale providers. Hieronder vallen ook vijf grote aanbieders van internet, televisie en bellen die in Nederland actief zijn: T-Mobile, KPN, Vodafone, Ziggo en Tele2. Deze bekendmaking leek erop te duiden dat er eensamenwerking tussen de providers en de nieuwe streamingdienstzal komen.

Dit vermoeden wordt kracht bijgezet in een artikelhier op de officiële website van VodafoneZiggo, waarin de Director Content & Programming spreekt over het streven naar eensleutelrol van het bedrijf in het samenbrengen van streamingdienstenvoor hun klanten. Hoe zo’n samenwerking er precies uit zou kunnen zien, is tot de lancering van SkyShowtime in Nederland echter nog gissen. Zo kan er een kosteloos of goedkoper abonnement worden aangeboden voor een bepaalde periode, zoals eerdere acties van eengratis jaarabonnement op Netflix + Videoland bij Ziggo,drie maanden gratis HBO Max bij KPNen eengratis Film1 abonnement via Online.nl. Het is echter ook mogelijk dat er zoals bij de première vanViaplayeen lineair kanaal wordt gelanceerd of dat er andere kortingsacties rondom de release wordt aangeboden aan klanten van aangesloten providers. Niets is hierover echter nog officieel bevestigd op het moment van schrijven.

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst volgt nog

We weten nu dus al best veel over de nieuwe streamingdienst en tellen alvast af naar de daadwerkelijke release op 25 oktober. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Houd dan onzenieuwspaginain de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in deFacebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

(Bron:)DoorJessica Dijkhof-

Skyshowtime via Ziggo factuur? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5560

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.